Tisková zpráva: Konference Openmobility 2013, 6. a 7. dubna, FEI STUBA Bratislava

By Martix - Last updated: Thursday, March 28, 2013 - Save & Share - Leave a Comment

Openmobility 2013, jedna z nejvýznamnějších konferencí pro otevřené mobilní platformy a otevřený hardware, se bude konat na Fakultě Elektrotechniky a informatiky Slovenské technické univerzity v Bratislavě. Na konferenci se představí přední experti a vývojáři v oblasti mobilních technologií a otevřeného hardwaru nejen z české a slovenské ale i z mezinárodní komunity. Konference se poprvé detailně zaměří na rychle rostoucí DIY a Maker hnutí.

Zajímaví účastníci

Konferenci odstartuje Martin Holec a Jaroslav Řezník přehledem otevřených & mobilních platforem a otevřeného hardwaru.

Pokračovat bude Miro Hrončok, spoluzakladatel laboratoře 3D tisku na FIT ČVUT. Miro představí prototypy svého návrhu a také názorně ukáže, jak modelovat a tisknout různé předměty.

Leon Anavi z Bulharska, přední vývojář v oblasti mobilních aplikací ze společnosti Opencode System a Qt Ambassador, poskytne aktuální informace o vývoji operačního systému Tizen 2 od Samsungu. Také se bude zabývat výzvami spojenými s vývojem aplikací pro mobilní platformy.

Thomas Perl, vývojář mobilních aplikací z Rakouska, vysvětlí jak přenést aplikace napsané v jazyce QML pro operační systém MeeGo Harmattan od Nokie do operačního systému SailFish firmy Jolla.

Pavel Tišnovský z České republiky, jeden z nejoblíbenějších autorů článků na portálech root.cz a fedora.cz, bude hovořit o procesorech ARM.

Prezentace a přednášky budou probíhat v anglickém, českém nebo slovenském jazyce. Informace o jednotlivých přednáškách naleznete v programu.

Partneři:
Partnerem konference Openmobility 2013 je společnost Red Hat, Inc.. Prostory pro čtvrtou konferenci Openmobility poskytla Fakulta Elektrotechniky a informatiky Slovenské technické univerzity v Bratislavě.

Sdílejte: